Začetek priprav: NK Maribor je proti nižjeligašu zabil kar 14 golov

Slovenski podprvaki so se nad nižjeligašem pošteno znesli, zdaj pa jih čaka Zeljkovićev Spartak. Zadetke si lahko ogledate v priloženi povezavi.

Uredništvo
20. junij 2024

Maribor (Foto: pigac.si)

Mariborčani so že začeli s pripravami na novo sezono in včeraj odigrali prvo prijateljsko tekmo. Pomerili so se proti nižjeligašu Ormožu in ga pošteno razbili, končni rezultat je bil kar 14:0 za ekipo trenerja Anteja Šimundže. Že v prvem polčasu je bilo 6:0, Jakupović je dosegel hattrick, med strelce so se vspisali še Beugre, Soudani in Strajnar. 

V nadaljevanju je dvakrat zabil Kolar, po enkrat pa Bourles, Barišić, Grilić, Sikošek, Repas in Praprotnik, slednji je dosegel avtogol.

Šimundža je lahko računal na 21 igralcev. Širvys še ni bil nared za igro, J. Repas in Žinič pa sta bila odsotna zaradi bolezni. Naslednjič bodo Mariborčani na delu že v soboto, pomerili se bodo proti Spartaku iz Trnave, ki je precej konkretnejši tekmec.

Član Spartaka je tudi nadarjeni slovenski vezist Adrian Zeljković, ki ima za seboj odlično sezono in je tudi del izbrane vrste na Euru.