Začetni enajsterici večnega derbija: Veliko novosti pri Olimpiji

Znani sta obe enajsterici večnega derbija v Ljudskem vrtu. Trener Olimpije Goran Stanković je poskrbel za kar nekaj presenečenj, pri Mariboru je glavna novica povratek Denisa Klinarja.

Uredništvo
27. februar 2021, 4:43

Foto: pigac.si

Odštevamo minute do tretjega večnega derbija v letošnji sezoni, znani pa sta že enajsterici, ki sta jih imenovala trener Olimpije Goran Stanković in trener Maribora Saša Gajser.

Stanković je najbolj presenetil s spremembo v konici napada, kjer je novinec Mihailo Perović dobil prednost pred Andresom Vombergarjem, od prve minute pa bo začel tudi Vitja Valenčič, ki je ob remiju proti Domžalam sploh prvič v letošnji sezoni srečanje začel od prve minute. Na desnem krilnem položaju bo igral Ganec Erik Boakye, na večnem derbiju pa bo debitiral hrvaški novinec v moštvu Ante Čorić.

Saša Gajser je po odhodu Maura Camoranesija znova presedlal na bolj preverjeno obrambno vrsto s štirimi igralci, po poškodbi pa se v moštvo vrača Denis Klinar. Ob Špiru Peričiću bo v obrambi začel Ilija Martinović, v napadu pa je odlični predstavi v Sežani mesto dobil Jan Mlakar, ki je v Sežani v igro vstopil kot rezervist.

- Začetni enajsterici:

Maribor
Jug, Klinar, Martinović, Peričić, Kolmanič, Cretu, Vrhovec, Matko, Kronaveter, Repas, Mlakar.

Olimpija
: Frelih, Fink, Delamea Mlinar, Korun, Pavlović, Elšnik, Valenčič, Boakye, Ćorić, Ivanović, Perović. 
adplus-dvertising