Zadnje kar je videl oče Nathana Akeja je bil zadetek svojega sina na tekmi lige prvakov

Nathan Ake je sporočil, da je zgolj nekaj minut po tem, ko je dosegel zadetek na tekmi lige prvakov proti RB Leipzigu, svet zapustil njegov oče, ki se je dolgo časa boril z neozdravljivo obliko raka.

Uredništvo
17. september 2021, 10:46

Nathan Ake se je v čustvenem zapisu poslovil od svojega očeta. (Foto: Getty Images)

Oče branilca Manchester Cityja je nekaj minut po zadetku svojega sina Nathana Akeja dokončno izgubil bitko z rakom in se poslovil od sveta. Tekmo si je ogledal v družbi svoje žene in drugega sina, svet pa je zapustil z zavedanjem, da je njegov sin dosegel svoj prvi zadetek v elitni ligi prvakov. Moise Ake je umrl nekaj minut po tem, ko je njegov sin dosegel zadetek na omenjeni tekmi. Nizozemski branilec se je od svojega očeta poslovil v čustvenem zapisu na socialnem omrežju Instagram.

“Vem, da si vedno ob meni. Vselej boš z menoj v srcu. Oče, ta zadetek je bil zate. Zadnji tedni so bili najtežji v mojem življenju. Moj oče je bil hudo bolan in nobena oblika zdravljenja mu ni več pomagala. Srečen sem, da imam ob sebi svojo zaročenko, družino in prijatelje, ki so mi vselej stali ob strani. V sredo sem po težkem obdobju s poškodbami dosegel svoj prvi zadetek v ligi prvakov, le nekaj minut po tem pa se je v miru od nas poslovil moj oče, ki si je tekmo ogledal skupaj z mojo mamo in bratom. Očitno je bilo tako namenjeno, vselej je gledal moje tekme in bil zelo ponosen name.”

Nathan Ake je svojo kariero pričel pri Chealseaju, nabiral izkušnje pri Bournemouthu in se potem leta 2020 za 40 milijonov evrov odškodnine preselil k Manchester Cityju. Doslej je zbral tudi 22 nastopov za izbrano vrsto Nizozemske.