Zadnje ure Diega Maradone: Zjutraj je bilo še vse normalno, nato ni bilo več pomoči

Časnik Marca je natančno opisal zadnje ure v življenju Diega Armanda Maradona, kateremu je na domu v San Andresu v sredo približno ob 12.00 zastalo srce.

Uredništvo
26. november 2020, 9:26

Foto: /

Diego Armando Maradona je živel nevarno, razburkano in nepredvidljivo življenje, v katerem je ves čas izzival svojo usodo, njegove zadnje ure pa so bile po pričevanju ljudi, ki so ob njem stali do zadnjega daha, mirne in spokojne. Diego Maradona je preminil na svojem domu v San Andresu, uradna verzija pa pravi, da je kultnemu nogometašu zastalo srce. Čeprav je bil obkrožen z vrhunskim zdravstvenim osebjem, ki mu je bilo na voljo tako rekoč 24 ur na dan, zanj ni bilo več pomoči.

Diego Maradona je 3. novembra opravil operacijo, v kateri so mu odstranili nevaren krvni strdek, po besedah ljudi iz njegovega kroga in njegovega osebnega zdravnika Leopolda Luqueja pa je okrevanje potekalo dobro. Zastoj srca ni bil neposredno povezan z odstranitvijo krvnega strdka oziroma trenutno še ni na voljo dovolj informacij za točnejšo diagnozo.

Časnik Marca je opisal, kako so potekale zadnje ure v življenju enega največjih nogometašev vseh časov. Maradona se je v sredo zbudil okoli 10.00, kar je bilo nekoliko kasneje kot je bilo pri njem običajno v času okrevanja po operaciji. Opravil je nekaj rednih jutranjih rutin in se vrnil k počitku, ves čas pa je bil obkrožen z več ljudmi iz njegovega najožjega kroga – Maxijem, njegovim zetom in desno roko, svojim nečakom, odvetnikom in hišno strežnico.

Ob približno 12.00 je Maradona znova legel k počitku, v njegovi bližini pa sta bila ves čas tudi medicinska sestra iz zasebne klinike Swiss Medica in psiholog. Maradona bi moral prejeti dnevno dozo zdravil, a ker od sebe ni dal nobene reakcije, so zazvonili rdeči alarmi. Čeprav je bil deležen instantne zdravniške pomoči in je v zelo hitrem času na njegov dom prispelo kar pet reševalnih vozil, Maradone ni bilo več moč oživiti.

Marca poroča, da je v dneh pred smrtjo Maradona živel mirno življenje, v katerem je bilo vse podrejeno okrevanju po operaciji. Njegov zdravnik je bil glede njegovega okrevanja zelo optimističen, zato je bila vest o njegovi nenadni smrti velik in nepričakovan šok. Marca dodaja, da je na Maradono v tednih pred smrtjo precej vplivala trenutna zdravstvena situacija v svetu, saj je zelo pogrešal nogomet in treniranje, poleg tega pa je tudi zelo pogrešal bližino svoje družine.