Zadnje uvrščena Gorica premagala vodilno Sežano

Gorica se je z zmago proti vodilni Sežani priključila na lestvici vse bolj strnjeni koloni klubov. Za zmago sta poskrbela povratnika v goriške vrste Goran Cvijanović in Etien Velikonja.

Uredništvo
28. oktober 2020, 7:38

Gorica
2 : 1

Sod.: Bojan Mertik

Tabor Sežana
1 : 0
 
 
 
2 : 0
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2 : 1
Gorica: Darko Marjanović, Aleksandar Bjelica, Nejc Mevlja, Adis Hodžić, Matic Paljk, Matija Kavčič (od 87. Johan Chinwendu Nkama), Matteo Tomiček, Rok Grudina, Goran Cvijanovič (od 72. Mathias Oyewusi), Etien Velikonja (od 79. Matija Širok), Semir Smajlagić.Tabor Sežana: Jan Koprivec, Klemen Nemanič, Marko Ristić (od 80. Dino Stančič), Denis Kouao, Mihael Briški, Kevin Doukoure Grobry, Dominik Mihaljević, Mario Babić, Marko Krivičić (od 62. Leon Sever), Christos Rovas, Aldair.

Foto: Uradni facebook profil kluba

Po nepopolnem devetem krogu je stanje na prvenstveni lestvici takšno, kot ga v takšni fazi sezone verjetno še ni bilo. Vodilno Sežano in zadnje uvrščeno Gorico loči vsega sedem točk razlike, kar pomeni, da so prvi četrtini prvenstva odprta prav vse karte.

Gorica je danes zabeležila drugo zmago v sezoni, Sežana pa je na drugi sezoni doživela četrti poraz – vse štiri je doživela v gosteh.

Gorica je povedla v 24. minuti, ko je z lepim diagonalnim strelom zadel Goran Cvijanović. Le pet minut kasneje je Gorica podvojila vodstvo, ko je po prekršku nad Nejcem Mevljo z bele točke natančno meril še en povratnik v goriške vrste Etien Velikonja.

V osmi minuti nadaljevanja je domači branilec Adis Hodžić z golove črte izbijal žogo po strelu Dominika Mihaljevića, Sežana pa je tik pred koncem tekme le še ublažila poraz, ko je z dvajsetih metrov natančno meril rezervist Dino Stančić.