Zahovićeve gole zdaj zabija Aljoša Matko

Aljoša Matko je po doslej videnem najprijetnejše presenečenje sezone v vrstah Maribora. Komaj 20-letni napadalec je trenutno s šestimi goli daleč najbolj učinkovit napadalec v mariborskem moštvu.

Uredništvo
9. december 2020, 11:30

Foto: pigac.si

Mariborski napad se je že v prejšnji sezoni pričel transformirati, saj je mariborska ekipa tako rekoč istočasno ostala brez dveh stalnic – zadetkov pešajočega Luke Zahovića in legendarnega kapetana Marcosa Tavaresa, ki že dalj časa v mariborski ekipi igra obrobno vlogo. Igralca, ki sta skupaj v majici Maribora dosegla skoraj 300 zadetkov, je seveda težko naslediti, pri iskanju 'Zahovićevih in Tavaresovih golov' pa je Maribor iz rokava povlekel novega, nekoliko nepričakovanega aduta – Aljošo Matka.

Belokranjec je v prejšnji sezoni odlično izkoristil priložnost v ljubljanskem Bravu in svojo prvo polno sezono v prvi ligi sklenil kot eden najboljših strelcev lige s 15 zadetki. Ob pričetku nove sezone se je zdelo, da bo Matko ob Janu Mlakarju in Jasminu Mešanoviću na priložnost prežal bolj v ozadju, v Mauru Camoranesiju pa je kot kaže naletel na trenerja, ki verjame v njegove sposobnosti, saj vse močneje in glasneje trka na mesto v začetni enajsterici.

Minuli konec tedna je takšno priložnost izvrstno izkoristil, saj je proti Gorici dosegel še dva zadetka in je trenutno z Rokom Kronavetrom celo najboljši strelec moštva s šestimi zadetki. Dosegel je toliko golov kot Mlakar in Mešanović skupaj.

"Naj se tako nadaljuje. Imel sem še dve priložnosti, ko bi prav tako lahko zabil. Ni mi uspelo, ko zgrešiš, se razumljivo jeziš, a sem vztrajal in nisem razmišljal o zapravljenih priložnostih, ampak sem nadaljeval ter čakal, da pridem do nove situacije, ko bi lahko pomagal ekipi. Tekem je veliko, ekipa se menjava. Vsakič moraš biti stoodstoten in si izboriti vsako minuto, saj je konkurenca za enajsterico res velika," je za klubsko spletno stran povedal Matko.