Zakaj je Ronaldo nagnal Mendesa? Odpelji me v Chelsea ali Bayern, ali pa se spelji!

Španski časnik El Mundo razkriva, kako se je končal več desetletij dolg odnos med Cristianom Ronaldom in njegovim zastopnikom Jorgejem Mendesom.

Uredništvo
24. januar 2023, 10:56

Cristiano Ronaldo in Jorge Mendes (Foto: /)

Cristiano Ronaldo je največjo pogodbo v svoji karieri podpisal brez svojega dolgoletnega zastopnika Jorgeja Mendesa, ki je predvsem na račun sodelovanja z Ronaldom zgradil sloves enega najuspešnejših nogometnih agentov in osebe, katere vpliv je pogosto še presegal meje golega nogometnega posredništva.

Ronaldo je z Mendesom skupaj risal karierno pot in podpisoval pogodbe v Manchestru, Torinu in Madridu, ob slovesu od Manchester Uniteda pa je javnost prišla informacija, da je Ronaldo prekinil sodelovanje z Mendesom in da je njegov novi agent v nogometnem svetu malo znani Ricky Regufe.

Španski časnik El Mundo trdi, da je Ronaldo Mendesa nagnal zato, ker mu ta ni bil sposoben zagotoviti prestopa v velik evropski klub.

"Ali me odpelji v Chelsea ali v Bayern, ali pa zaključujeva najino sodelovanje," naj bi Ronaldo zabrusil Mendesu, in svojo obljubo kot kaže držal.

Odnos med obema Portugalcema naj bi se močno skrhal že po objavi intervjuja s Piersom Morganom, v katerem je Ronaldo javno kritiziral Manchester United in nedolgo zatem s tem klubom predčasno prekinil pogodbo.

Mendes mu je nastop v intervjuju odsvetoval, Ronaldo pa je očitno ocenil, da Mendes ni več agent, kateremu bi veljalo polagati v roke velike karierne odločitve.