Zakaj je Sterling zapustil Katar na dan tekme proti Senegalu?

Angleški mediji so se hitro dokopali do informacij o tem, kaj bil razlog, da je Raheem Sterling na vrat na nos zapustil tabor reprezentance in se vrnil domov v Anglijo.

Uredništvo
5. december 2022, 7:13

Raheem Sterling (Foto: Getty Images)

Angleška nogometna zveza (FA) je manj kot dve uri pred začetkom tekme proti Senegalu sporočila, da je Raheem Sterling zaradi urgentne družinske zadeve zapustil tabor reprezentance in se vrnil v Anglijo. Novica o nenadni izgubi igralca, ki bi tekmo proti Senegalu po vsej verjetnosti začel v začetni enajsterici, seveda ni napeljevala na nič dobrega, sploh zato, ker so nekateri angleški mediji že poročali o tem, da naj bi zaradi taistih družinskih težav Sterling že končal z nastopi na tem prvenstvu.

Časnik The Sun se je dokopal do informacij o razlogih za Sterlingovo pot v Anglijo, in sicer naj bi oboroženi roparji vdrli v njegovo hišo in jo spraznili tako rekoč od vrha do tal. Omenjeni časnik poroča, da je bila tatvina očitno dobro načrtovana in premišljena, saj naj bi roparji izmaknili prav vse, kar je bilo vrednega v hiši, v času ropa pa naj bi bila njegova družina doma.

Angleška policija je že začela s preiskavo, zato se je moral Sterling nujno zglasiti doma in podati različna pojasnila grede ukradenih dragocenosti in ostalih podrobnosti, ki bi lahko bile pomembne za preiskavo.

Sterling naj bi se že kmalu vrnil nazaj v Katar in bo po vsej verjetnosti kandidiral za nastop na tekmi četrtfinala proti Franciji.

V luči njegove odsotnosti je angleški selektor Gareth Southgate v napadu začel s Harryem Kanom, Bukayo Sakom in Philom Fodnom, ki so svoje delo opravili odlično. Kane in Saka sta zadela v polno, Foden pa je vpisal dve asistenci.