Zakaj se Barcelona in Real Madrid tako naprezata za superligo? Njun naslov bi bil vreden daleč največ

Barcelonski časnik El Mundo Deportivo razkriva, da bi Barcelona in Real iz Madrida v primeru zmage v evropski superligi lahko zaslužila daleč največ denarja med vsemi.

Uredništvo
22. april 2021, 9:26

Barcelona in Real Madrid bi v primeru naslova v ESL lahko zaslužila celo 600 milijonov evrov. (Foto: Getty Images)

Zakaj v taborih Reala iz Madrida in Barcelone tako vztrajno ponavljajo, kako pomembno bi bilo za ves nogomet tekmovanje kot je evropska superliga? Motivi so jasni, vložek obeh paradnih španskih klubov pa je še toliko večji, saj sta oba v absolutnem smislu v času pandemije izgubila na stotine milijonov evrov, na drugi strani pa noben drug klub v tem tekmovanju v primeru uspeha ne bi bil tako bogato nagrajen kot člana španskega El Clasica.

Različni mediji so poročali, da bi zmagovalec superlige lahko zaslužil 400 milijonov evrov, barcelonski časnik El Mundo Deportivo pa poroča, da bi bil morebiten naslov Reala oziroma Barcelone vreden še veliko več, in sicer bi zaradi različnih parametrov distribucije denarja španska orjaka lahko zaslužila celo – 600 milijonov evrov!

Vsak klub bi precej začetni bonus v višini 350 milijonov evrov, kasneje pa naj bi 20 udeležencev tekmovanja na letni ravni razdelilo približno 7.2 milijardi evrov.

Ker bi sistem distribucije denarja upošteval dejavnike kot so vrednost blagovne znamke kluba, zgodovinski uspeh, marketinška vrednost vsake odločilne tekme in podobne dejavnike, bi Barcelona in Real v primeru zmagoslavja v superligi lahko zaslužila celo 200 milijonov evrov več kot kateri od manjših klubov superlige.

 
adplus-dvertising