Zakaj se Joachim Low uči tujega jezika?

Joachim Low se pripravlja na evropsko prvenstvo in zaključno dejanje svoje 15-letne epizode na klopi Nemčije. Kaj sledi?

Uredništvo
21. marec 2021, 8:55

(Foto: Getty Images)

Kaj bo storil Joachim Low, selektor nemške reprezentance, po letošnjem evropskem prvenstvu, že vemo. Nedavno je Low sporočil, da bo zaključil z uspešnim vodenjem Nemčije in priložnost dal nekomu drugemu. Po 15 letih, vodenje Elfa je prevzel leta 2006, po svetovnem prvenstvu, ima dovolj, verjetno pa ima tudi drugačne ambicije.

Enainšestdesetletni Low je bil v preteklih letih že večkrat kandidat za trenerske službe. Recimo pri Bayernu in tudi madridskem Realu, a je bila pogodba z Nemško nogometno zvezo (DFB) prevelika ovira. Zdaj te ovire ne bo več in zanimivo bo videti, če bo Lowa zaneslo v klubski nogomet. 

Bild poroča, da bi Low svojo trenersko kariero lahko nadaljeval v Španiji. Obiskuje namreč tečaj španskega jezika, kar samo po sebi ne pove veliko, lahko pa daje slutiti, da se Low pripravlja na selitev v Španijo. 

Low je pred Nemčijo delal kot trener dunajske Austrie, Tirola, Adanaspora, Karlsruherja, Fenerbahčeja, Stuttgarta in Frauenfelda.
 
adplus-dvertising