Žaluje tudi svetovni tisk: Najbolj je navdušila naslovnica L'Equipa

Smrt Diega Maradone je prva športna novica sveta, velikanu pa so se poklonili tudi vsi največji športni medije. Sprehodite se skozi naslovnice, ki so same po sebi dovolj zgovorne.

Uredništvo
26. november 2020, 9:58

Foto: /

Največji svetovni mediji so se dan po tragični novici iz Argentine priklonili legendarnemu Diegu Armandu Maradoni in se tako pridružili mednarodnemu žalovanju ob izgubi enega najbolj markantnih športnikov vseh časov.

Marca Maradona
(foto: /)


"Kralj je mrtev,"
so zgovorno in udarno zapisali pri slovitem francoskem športnem časniku L'Equipe, v Angliji so se naslovi večinoma gibali okoli Maradonine znamenite božje roke, španska Marca pa je na naslovnici navedla enega najbolj znanih citatov v Maradonini karieri."Če umrem, se želim znova roditi in biti nogometaš. In rad bi bil ponovno Diego Armando Maradona. Jaz sem igralec, kateremu je bilo dano, da prinaša veselje ljudem in meni je to več kot dovolj," je nekoč izjavil Maradona.Časnik Guardian je objavil eno najbolj kultnih fotografij, ki uprizarja Maradono v akciji proti belgijski reprezentanci, nešteti mediji pa so poudarjali kultno Maradonino številko 10 in njegov neformalni status nogometnega boga.