Žan Karničnik je žarel od ponosa: Matjaž Kek je iz njega naredil stalnega člana udarne enajsterice, začel je vseh šest tekem

Branilec Celja Žan Karničnik upravičuje zaupanje slovenskega selektorja Matjaža Keka, ki je v njem dobil zanesljivega in polivalentnega igralca za več različnih nalog.

Uredništvo
11. september 2023

Žan Karničnik (Foto: /)

Slovenska reprezentanca je včeraj v gosteh pričakovano in rutinirano s 4:0 premagala San Marino, precej manj pričakovano pa je to, da je na tej tekmi statistično najbolj izstopal bočni branilec Žan Karničnik, ki je na svoj račun vpisal zadetek in še dve asistenci.

Karničnik je že v četrti minuti lepo prodrl v kazenski prostor in nato še lepše zaposlil Žana Vipotnika, dobrih deset minut kasneje je z globinsko žogo našel Jana Mlakarja, odlično predstavo pa je zapečatil še z zadetkom, ki je bil njegov prvi v majici izbrane vrste. 
 
"Občutki so odlični, zelo sem vesel, da sem bil svoj prvi gol za reprezentanco," je po tekmi povedal 28-letni član Celja, ki je začel vseh šest kvalifikacijskih tekem za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Čeprav je primarno igralec za desni bok, ga Matjaž Kek vse pogosteje uporablja na levi strani, kjer je v zadnjem času dobil prednost pred mednarodno bolj izkušenim Juretom Balkovcem.

"To je bila suverena predstava z naše strani. Precej nam je pomagalo, da smo hitro dosegli dva gola in imeli nato popolno kontrolo nad tekmo. Veseli smo, da smo na zadnjih dveh tekmah zabili kar osem golov. Ta cikel je bil uspešen in najpomembneje je, da do konca kvalifikacij sami odločamo o svoji usodi," je za Šport TV povedal Karničnik, ki je včeraj odigral svojo dvajseto tekmo v majici slovenske reprezentance.