Žan Vipotnik bi bil pravi igralec za Dinamo, ne morem si misliti, da bi šel najboljši strelec hrvaške lige v drugo francosko ligo

Marko Tolić bi Žanu Vipotniku prej kot selitev v Bordeaux svetoval prestop v Dinamo Zagreb.

Uredništvo
20. december 2023

(Foto: pigac.si)

Poleti, po koncu izjemne sezone, ko je osvojil naziv prvega strelca v slovenski ligi, je imel Žan Vipotnik pred seboj težko odločitev. Ponudb ni manjkalo, moral je izbrati najboljšo zase in seveda za Maribor. Na koncu se je odločil za Bordeaux, ki igra v drugi francoski ligi, a si želi nazaj v prvo ligo. Imel pa je opcijo tudi v Dinamu iz Zagreba, ki na koncu ni prišel v poštev. 

Marko Tolić, ki je Vipotniku marsikdaj podal in je z njim igral skozi sezono, je v pogovoru za podcast Inkubator zatrdil, da verjame, da bi bil Vipotnik prava okrepitev za Dinamo. 

"Ja, bil je to igralec za Dinamo. Ko sem prišel v Maribor, je bil tretji napadalec. Prvih 10 tekem ni igral, zabil ni niti enega gola. Potem pa je zabil kar 20 golov. To je neverjetna statistika. Res mu je šlo vse. Šalili smo se, tudi sam se je šalil. Zgodilo se je, da je zapravil dve priložnosti, ampak potem dočakal tretjo. Velik profesionalec, delavec. niti klub ni verjel vanj, še igralec ni verjel."

Tolić je bil presenečen, ko je slišal, da se je Vipotnik odločil za prestop v drugo francosko ligo, četudi v Bordeaux.

"Presenetil me je prestop v Bordeaux, to je sicer velik prestop, dobra pogodba. Ampak druga francoska liga. Ne morem si misliti, da bi naš igralec s Hrvaškem po takšni sezoni šel v takšen prestop. Bolje bi mu bilo, da bi igral v klubu, ki igra napadalni nogomet in je dominanten, ker bi zabil več golov. Zato sem mislil, da je Dinamo zanj boljša opcija. Je pa čisto drugačen od Bruna Petkovića, saj strogo napada globino, je moderen napadalec. Bil bi dobra alternativa za Dinamo. Če bi želel priti kot alternativa. Zdaj je v Bordeauxu trener Albert Riera in tam igra. Verjetno je želel igrati. Projekt je bil za prvo ligo, ampak to se ne izide vedno."