Zanimiv kadrovski manever Dinama: Zamenjavo za Gvardiola je našel v PSV

Dinamo iz Zagreba okrepitve išče tudi na evropskem zahodu, zamenjavo za Joška Gvardiola pa je tako našel v kar v mladinski ekipi nizozemskega velikana PSV iz Eindhovna.

Uredništvo
16. februar 2021, 2:32

Foto: Uradni facebook profil klubaDinamo iz Zagreba bo po koncu letošnje sezone izgubil nadarjenega branilca Joška Gvardiola, ki se bo preselil v nemški Leipzig, njegovo mesto pa bo morebiti zapolnil igralec, ki v tem trenutku predstavlja predvsem zanimiv kadrovski manever Dinamove ogledniške službe.

Dinamo je svoje vrste namreč okrepil z 21-letnim Nizozemcem Justinom de Hassom, ki se na Hrvaško seli na šestmesečno posojo. V tem primeru gre zgolj za začasno stanje, saj se mu poleti izteče pogodba s PSV in se bo tako z Dinamom lahko dogovarjal kot prost igralec, saj v PSV z njim ne nameravajo podaljšati pogodbe.

De Hass je nazadnje igral za drugo ekipo PSV in bil njen kapetan, do članske ekipe pa se pri 21 letih še ni uspel prebiti. Pri 194 centimetrih telesne višine precej spominja na Gvardiola, njegova dodatna vrlina pa je ta, da se zelo dobro znajde tudi na položaju levega bočnega branilca.

Dinamo je v zadnjih letih iz bogatega evropskega zahoda oziroma severa uspel pripeljati že celo vrsto igralcev kot so denimo Španec Dani Olmo, Anglež Robbie Burton, Francoz Kevin Theophile-Catherine ali pa denimo Danec Rasmus Lauritsen.

 
adplus-dvertising