Zanimiv profil: Ajax je poslal ponudbo za 28-letnega Grka, ki nastopa za Norwich v Championshipu

Nizozemski velikan Ajax največkrat stavi na talente, ki jih lahko razvije in proda za lepo odškodnino. Tokrat pa se je presenetljivo zagledal v povsem drugačen profil igralca.

Uredništvo
31. januar 2024

Dimitrios Giannoulis (Foto: Getty Images)

Dimitrios Giannoulis je 28-letni grški levi bočni branilec, ki nastopa za Norwich City in se je kar presenetljivo znašel na radarju nizozemskega velikana Ajaxa. Klub iz Amsterdama načeloma kupuje mlajše talente in jih potem razvija z namenom, da jih kasneje preprodaja evropskim velikanom za zajetne vsote denarja. Ajax je na naslov Norwicha poslal ponudbo v višini 5 milijonov evrov.

Giannoulis je reprezentant Grčije, ki je za svojo domovino zbral 26 nastopov, pred prestopom v Norwich pa še nikoli ni igral v tujini.

V tej sezoni Championshipa je zbral 25 nastopov in prispeval štiri asistence, pogodba pa mu bo potekla že s koncem tekoče sezone in zdi se, da bo Norwich zelo težko zavrnil ponudbo Ajaxa, saj bi lahko Giannoulis že v letošnjem poletju klub zapustil kot prost nogometaš.

Giannoulis je doslej igral za Vatanaikos, Pierikos, PAE Verio, Atromitos in PAOK Saloniko. Njegov brat pa je 36-letni Konstantinos Giannoulis, ki je trenutno kapetan kluba OFI Creta, kjer je tudi Dimitrios prehodil svoje prve korake v nogometu. Konstantinos je bil nekoč grški reprezentant, nastopal pa je tudi za Köln, ciprski Pafos in še cel klub grških klubov v različnih jakostnih razredih.

Ajax ima za seboj zelo slab prvi del aktualne sezone, zato želi ekipo okrepiti in se boriti za mesta, ki bi ga vodila do evropskih pokalov.