Zanimiva rešitev: Juventus se je zagledal v 24-letnega Škota, ki blesti pri Bologni

Italijanski velikan bo poleti kupoval novega vezista. Prva tarča je Koopmeiners, ki pa bi utegnil biti predrag za Juventus. Alternativa? Reprezentančni vezist Škotske.

Uredništvo
2. april 2024

Lewis Ferguson (Foto: Getty Images)

Škotski reprezentančni vezist Lewis Ferguson je tudi na radarju Juventusa. Torinski velikan sicer ni edini, ki se zanima za 24-letnika iz Hamiltona, ki blesti v dresu Bologne in se s soigralci bori za uvrstitev v ligo prvakov za prihodnjo sezono. Že januarja so na vrata Bologne trkali mnogi klubi iz Premier League, toda Italijanov niso prepričali.

Morda bo stara dama pri tem bolj uspešna, saj ima tudi dodatnega asa v rokavu. Pravzaprav ima dva, v obliki mladih talentov Hansa Caviglije in Tommasa Barbierija, ki sta zanimiva Bologni in bi se lahko znašla kot del paketa v primeru prestopa.

Primarna želja Juventusa je sicer nizozemski vezist Teun Koopmeiners, toda Atalanta bo zanj pričakovala vsaj 50 milijonov evrov odškodnine.

Ferguson pa bi utegnil biti dosegljiv za znesek med 30 in 40 milijonov evrov. Marsikaj bo odvisno tudi od tega, na katerem mestu bo Bologna končala sezono. Trenutno se nahaja na četrtem mestu in uvrstitev v ligo prvakov bi prav verjetno spremenila načrte. Za klub in za igralce, ki se udejstvujejo v tekoči sezoni pri zasedbi iz severa Italije.

Na 31 nastopih v Serie A in italijanskem pokalu je Ferguson prispeval šest golov in pet asistenc. Gre pa za fanta iz zelo nogometne družine.

Njegov oče Derek in stric Barry Ferguson sta nekoč oba igrala za kultni Rangers, bratranec Kyle Ferguson pa nastopa za Rochdale. Bologna je Lewisa leta 2022 odkupila od Aberdeena za samo dva milijona evrov, s tem je opravila sijajen posel.

Tudi Lewis je bil nekoč kratek čas v mladinskem pogonu Rangersa, v Aberdeen pa je prestopil iz domačega Hamiltona leta 2018.