Zanimivo ime na spisku kadetske reprezentance Slovenije: Kdo je Noah Weissbach iz Leipziga?

Selektor slovenske kadetske reprezentance Aleksandar Radosavljević je izbral igralce za dve prijateljski tekmi proti Franciji.

Uredništvo
13. september 2023

Noah Weissbach (Foto: uradna spletna stran kluba)

Slovenska reprezentanca do 17 let bo v tem mesecu odigrala dve prijateljski tekmi proti izbrani vrsti Francije, pri kateri nikoli ni prav nič nenavadnega, če zanjo že v tem starostnem razredu igrajo igralci z izkušnjami iz članskega nogometa. Tekmi bosta na sporedu 19. in 21. septembra v francoski reprezentančni bazi v Clairefontaineju, selektor Aleksandar Radosavljević pa je v ta namen vpoklical 22 igralcev, med katerimi se je znašlo tudi slovenski javnosti nepoznano ime – Noah Weissbach.

Noah Weissbach je bil doslej član nemške reprezentance do 16 let, igra na položaju zadnjega zveznega igralca, sicer pa gre za igralca, ki je rojen v Berlinu. V omenjeni reprezentančni selekciji Nemčije je osvojil razvojni turnir v močni konkurenci, z njim pa je sodeloval tudi Sven Bender, pomožni trener v reprezentanci in znan nemški nogometaš, ki je večino klubske kariere preživel pri Dortmundu in Leverkusnu.

Weissbach je zrasel v mladinskem pogonu Cottbusa, da gre za velikega talenta pa priča dejstvo, da je poleti prestopil v Leipzig, ki je znan po novačenju najbolj izstopajočih igralcev. Weissbach ima očitno tudi slovenske korenine, kot kaže pa je Nogometni zvezi Slovenije Weissbacha uspelo prepričati v to, da 'prestopi' v slovensko izbrano vrsto.

- Celoten seznam vabljenih igralcev:

Žan Petrovič (NK Maribor), Žan Meško (NK Maribor), Niko Osterc (NK Maribor), Nejc Viher (NK Maribor), Nejc Antonič (NK Maribor), Nik Podlesnik (NK Maribor), Timothy Dassena Ček (NK Celje), Mateo Aćimović (NK Olimpija), Žiga Pečjak (NK Olimpija), Svit Hočevar (NK Olimpija), Dominik Drobnič (Parma/ITA), Tais Šabotić (NK Bravo), Arman Durmiši (FC Koper), Anej Koroša (NK Domžale), Benjamin Matičič (NK Domžale), Mark Kerin (Dinamo Zagreb/HR), Sven Šunta (Dinamo Zagreb/HR), Alin Kumer Čelik (NŠ Mura), Jan Jurgec (Roma/ITA), Tai Žnuderl (Braga/POR), David Pejičić (Udinese/ITA), Noah Weißbach (Leipzig/NEM)