Zapisano je v zvezdah: Nadarjeni trener Vincent Kompany bo nekoč vodil Manchester City

Nekdanji belgijski branilec in dolgoletni član Manchester Cityja je trenutno največji hit angleške druge lige, kjer sedi na klopi Burnleya in drvi proti uvrstitvi v Premier League.

Uredništvo
3. marec 2023

Vincent Jean Mpoy Kompany (Foto: Getty Images)

Vincent Kompany trenutno velja za enega najbolj nadarjenih mladih trenerjev v Angliji. Njegov Burnley v Championshipu niza sijajne rezultate, ob tem pa ekipa igra tudi zelo všečen slog nogometa in vsebolj se zdi, da se nekdanji branilec razvija v odličnega stratega. Mnogi navijači so prepričani, da bo nekoč sedel na klop Manchester Cityja.

Pri aktualnih angleških prvakih je kot nogometaš preživel kar 12 let, po upokojitvi leta 2020 pa se je hitro podal v trenerske vode. Sprva je poveljeval padlemu belgijskemu velikanu Anderlechtu, lansko poletje pa je sprejel delo pri Burnleyu v drugi angleški ligi in zaenkrat precej presenetil, Burnley na lestvici zaseda 1. mesto in ima 12 točk prednosti.

Kompanyjeve uspehe seveda spremlja tudi trenutni trener Cityja Pep Guardiola in tudi cenjeni španski strokovnjak je prepričan, da bo njegov nekdanji varovanec nekega dne prevzel štafeto na modri strani Manchestra. Guardiola meni, da je to že zapisano v zvezdah in da je bolj na mestu vprašanje, kdaj se bo to zgodilo in ne če se bo zgodilo.  

“Na neki točki se bo vrnil. Njegova usoda je, da bo nekega dne prevzel Manchester City. Mislim, da je to zapisano v zvezdah. Prepričan sem, da se bo to zgodilo. Sicer še ne znam povedati kdaj, toda zgodilo se bo. Pozna klub, okolje, navijače in ima vse karakteristike, da sede na klop Cityja. Zelo me veseli, da mu gre pri Burnleyu dobro od nog.”