Zapleti z Maneulom Neuerjem: Je opcija tudi odhod?

Vodstvo Bayerna iz Munchna ima težave s kar dvema pomembnima članoma moštva. Davidu Alabi in Manuelu Neuerju se pogodbi iztećeta leta 2021, pogajanja za podaljšanje pa ne potekajo najbolj pozitivno.

Uredništvo
26. marec 2020, 10:02

Foto: uradna spletna stran kluba

Pri Bayernu iz Munchna so se v zadnjih dneh najbolj ukvarjali s tem, kako oklestiti visoke izdatke za plače igralcev in obratovanje kluba kot takega, na obzorju pa se rišeta tudi dve težavi, ki nista povsem odvisni le od razpleta krize s koronavirusom. Časnik SportBild poroča, da ima Bayern precej težav v pogovorih z Manuelom Neuerjem in Davidom Alabo, katerima se obstoječi pogodbi iztečeta leta 2021, oba pa naj bi imela precej pomislekov glede tega, ali želita z Bayernom obnoviti sodelovanje.

Omenjeni časnik trdi, da naj bi bila pri Neuerju največja težave čas trajanja nove pogodbe, kar naj bi bil tudi razlog za to, da se obe strani še nista dogovorili za podaljšanje sodelovanje. Kot je znano, je Bayern v Alexandru Nublu našel obetavnega in mladega vratarja za prihodnost, pri tem pa je seveda še kako pomemben podatek, da bo Neuer prav ta teden dopolnil 34 let. Ker že tako velja za enega najbolje plačanih igralcev v moštvu in ker ima Bayern zamenjavo zanj pripravljeno, SportBild poroča, da tudi prekinitev sodelovanja, ki traja od leta 2011 naprej, še zdaleč ni nemogoča.

Težave bi se lahko pojavile tudi v primeru Davida Alabe, ki je bil v zadnjih letih nepogrešljiv član Bayernove obrambne vrste. V letošnji sezoni se je njegova 'pogrešljivost'  nekoliko spremenila, saj na levi strani obrambne vrste blesti mladi kanadski up Alphonso Davies, Alaba pa je veliko tekem v letošnji sezoni odigral na zanj atipičnem položaju v osrčju obrambne vrste. Bayern z odličnim Avstrijcem sicer želi podaljšati sodelovanje, v preži pa naj bi bila oba španska velikana Barcelona in Real Madrid, ki bi enega najboljših levih bočnih branilcev na svetu z odprtimi rokami sprejela v svoje vrste.