Sodišče v Sao Paulu je izreklo sodbo zoper branilca Udineseja Danila

Zaporna kazen zaradi rasizma

Kazensko sodišče v Sao Paulu je branilcu italijanskega Udineseja Danilu izreklo enoletno zaporno kazen zaradi rasističnih zmerljivk na tekmi brazilskega pokala.

Damjan Tratnik
10. januar 2013, 12:11

Foto: Getty Images

Brazilski branilec Danilo Larangeira, ki v zadnjih dveh letih brani barve videmškega Udineseja, je bil na kazenskem sodišču v Sao Paulu spoznan za krivega uporabe rasističnega besedišča na tekmi brazilskega pokala leta 2010 med njegovim tedanjim klubom Palmeirasom in Atleticom iz Paranaensejem. Osemindvajsetletni Danilo je na omenjeni tekmi pljunil v obraz temnopoltemu nogometašu nasprotnega moštva Manoelu in ga zmerjal z "opico", navkljub izrečeni enoletni zaporni kazni pa po poročanju brazilskih medijev Danilo kazni vendarle ne bo odslužil v zaporu. Po pritožbi naj bi bila kazen namreč spremenjena v denarno in sicer bo moral Danilo zaradi omenjenega incidenta plačati kar 127 tisoč evrov, kar predstavlja slabo tretjino njegovega letnega zaslužka.

Danilo se je v Videm preselil leta 2011 iz Palmeirasa, v zadnjih dveh sezonah pa je tako rekoč nepogrešljiv člen obrambne vrste tega kluba.
loading...