Zasuk pri Šahtarju: Ukrajinski velikan lovi kar dva italijanska reprezentanta

Šahtar iz Donjecka bo kot kaže v naslednji sezoni precej manj brazilski kot smo ga vajeni. Bogati ukrajinski klub je resno zagrizel za kar dva odlična italijanska nogometaša.

Uredništvo
18. maj 2021, 6:21

Manuel Locatelli je prestopna tarča Šahtarja. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Šahtarjeva prestopna politika je bila skoraj debelo desetletje prebrana knjiga. Kader najboljšega ukrajinskega kluba novejšega obdobja se je večinoma gradil v Braziliji, sem ter tja pa je v Donjeck zašel še kakšen 'tujec' kot denimo legendarni Hrvat Darijo Srna. Klubska filozofija je bila jasna in uspešna, po koncu letošnje sezone, v kateri je Šahtar v prvenstvu precej zaostal za kijevskim Dinamom, pa se kot kaže v Šahtarju obetajo velike spremembe.

Portugalca Luisa Castra naj bi na trenerskem stolčku nasledil aktualni trener Sassuola Roberto De Zerbi, z njegovim prihodom pa se bodo kot kaže Brazilci morali umakniti – Italijanom.

De Zerbi želi  seboj v Ukrajino odpeljati odličnega vezista Manuela Locatellija, italijanski mediji pa poročajo, da je na Šahtarjevem seznamu želja tudi vezist Interja Stefano Sensi.

Sensi je v letošnji sezoni pri Interju igral bolj obrobno vlogo, saj je v prvenstvu zbral vsega 17 nastopov, kljub temu pa si je tako kot Locatelli izboril vpoklic v širši kader italijanske reprezentance za evropsko prvenstvo.