Zasuk v situaciji Benzema: Govorice o Savdski Arabiji? To je internet, realnost je drugačna!

Če je javnost pred dnevi že bila mnenja, da je selitev Karima Benzemaja v Savdsko Arabijo neizbežna, pa je razvoj dogodkov zdaj dobil povsem novo smer. Francoz želi ostati v Realu še vsak eno sezono.

Uredništvo
2. junij 2023

Karim Benzema naj bi v dresu Reala iz Madrida igral še eno sezono. (Foto: Getty Images)

V zadnjem tednu je bila morebitna selitev Karima Benzemaja iz madridskega Reala v Savdsko Arabijo tema številka ena v nogometni javnosti. Francoski napadalec je na mizo prejel nadvse bogato ponudbo, ki naj bi ga zvabila iz španske prestolnice.

35-letnika si v svojih vrstah močno želi Al-Ittihad, ki ima namero Benzemaja v svoje vrste pripeljati že poleti. Namero je podkrepil z bajnimi vsotami, ki jih kani napadalcu ponuditi za dveletno igranje. Mediji so poročali o tem, da je Benzema vodstvo Reala obvestil o želji po odhodu, a očitno so bili to računi brez krčmarja.

"Ni veliko za govoriti o moji prihodnosti. Trenutno sem v Madridu in sem igralec Reala. Veliko je govoric, a to je internet, medtem ko je realnost popolnoma drugačna. Tu sem, redno treniram in uživam v klubu, ob tem pa se pripravljamo na novo tekmo," je za špansko Marco dejal Benzema.

Izkušeni napadalec je v dresu Reala iz Madrida dosegel 353 zadetkov v vseh tekmovanjih, pripravil 165 asistenc in skupaj osvojil 24 lovorik.

Pogodba s klubom se mu izteče poleti 2024, za tem pa naj bi se preselil v Al-Ittihad, kjer ga je tudi klub pripravljen čakati še leto dni.