Zavrelo je med Mbappejem in Giroudom, prvi je v besu želel javno obračunati s soigralcem

V francoski reprezentanci ni popolne idile. L'Equipe poroča, da je močno zavrelo med Kylianom Mbappejem in Olivierjem Giroudom, ker naj bi slednji soigralcem očital, da mu ne podajajo žoge.

Uredništvo
10. junij 2021, 8:06

Olivier Giroud meni, da mu igralci ne podajajo dovolj. (Foto: Getty Images)

Francoska reprezentanca se na evropsko prvenstvo podaja kot velik favorit za naslov, v času čakanja na prvo tekmo pa so kot kaže znotraj moštva napetosti precej visoke. Časnik L'Equipe poroča, da so bile strasti še posebej razvnete po koncu prijateljske tekme proti Bolgariji, po kateri je napadalec Olivier Giroud izjavil, da mu nekateri soigralci nočejo podati žoge.

"Včasih tečeš v prazen prostor in žoga ne pride od nikoder. Pravim, da bi bilo dobro, če bi večkrat našli drug drugega na igrišču," je po tekmi, na kateri je ob zmagi s 3:0 dosegel dva zadetka, povedal Giroud.

Selektor Didier Deschamps je skušal pomiriti s situacijo s pojasnjevanjem, da gre za klasično situacijo v nogometu.

"Če bi vsak igralec vedno dobil žogo, kadar jo zahteva, bi tudi imeli problem. Napadalec pravi: 'Tečem in se odpiram, vendar pa je vsega kriva sredina.' Vezisti bodo dejali, da so krivi napadalci. Včasih je vse odvisno od gibanja. Ne želim stigmatizirati Mbappeja ali kogar koli drugega," je povedal Deschamps.

L'Equipe trdi, da je Mbappe Giroudovo kritiko vzel zelo osebno, po koncu tekme pa naj bi bil celo tako besen, da je želel sklicati tiskovno konferenco, na kateri je želel javno razčistiti Giroudove besede.

Na Giroudovo stran je stopil nekdanji francoski reprezentant Johan Micoud, ki je kritiziral Mbappejevo telesno govorico in zvezdnika PSG obtožil sebičnosti.

"To postaja vse bolj mučno. Odigrali smo dve prijateljski tekmi, vse se je izteklo dobro, a ko je Mbappe zapuščal igrišče, si dobil občutek kot da smo izgubili z 0:4. Ne neki točki se je treba zavedati, da se ne vrti vse okoli tebe,"
je povedal Micoud.