Zaželeni napadalec Donyell Malen bo letos poleti dosegljiv za približno 50 milijonov evrov

Priložnost za Manchester United? Morda pa bo v Dortmund poklical Napoli, ki bo poleti iskal naslednika Victorja Osimhena. Kakorkoli, zaželeni Nizozemec je naprodaj.

Uredništvo
28. februar 2024

Donyell Malen (Foto: Getty Images)

Borussia Dortmund se bo že po koncu aktualne sezone pripravljena posloviti od nizozemskega napadalca Donyella Malena. Nemški prvoligaš pričakuje nekje med 40 in 50 milijonov evrov težko ponudbo, v tekoči sezoni je 25-letnik prispeval 12 golov in tri asistence na 30 nastopih v vseh tekmovanjih. Pogosto se ga je v preteklosti selilo v Manchester United.

Malen je mladinski nogomet igral za Ajax, Arsenal in PSV, Borussia Dortmund ga je leta 2021 odkupila za 30 milijonov evrov odškodnine.

Dobro se znajde na obeh krilih ali pa v konici napada, redno nastopa tudi za reprezentanco Nizozemske. Na Borussio Dortmund je pogodbeno vezan do poletja leta 2026, toda nemški prvoligaš bo poleti prevetril ekipo, za to pa bo rabil dodatne prilive.

Gotovo bodo proti Malenu letos pogledovali klubi iz angleške Premier League, v preteklosti je bil tudi že na radarju italijanskega Napolija.