Zdaj je jasno: Olimpija bo otvorila skupinski del v UEFA konferenčni ligi, čaka jo prvoligaš iz Francije!

Evropska nogometna zveza (UEFA) je objavila razpored za tekme skupinskega dela konferenčne lige, v skupini A bo Olimpija na delu v gosteh že v prvem krogu.

Uredništvo
2. september 2023

Ljubljana bo letos v Stožicah lahko spremljala UEFA konferenčno ligo. (Foto: pigac.si)

Ljubljanska Olimpija bo prvič nastopila v enemu od modernih evropskih pokalov, zagotovila si je uvrstitev v skupinski del UEFA konferenčne lige. Žreb skupin je bil opravljen že pred časom, zmaji bodo igrali proti Slovanu iz Bratislave, francoskemu Lilleju in presenečenju kvalifikacij Klaksviku iz Ferskih otokov. Znan je tudi razpored tekem.  

Olimpijo v skupini A že v prvem kolu skupinskega dela čaka najtežja naloga, gostovala bo pri francoskemu Lilleju. Šlo bo za otvoritev letošnjega skupinskega dela, tekma bo odigran 20. Septembra ob 16:30. V začetku oktobra sledi drugo kolo, tedaj v Stožice prihaja Slovan iz Bratislave. V tretjem bo slovenski prvak na delu v gosteh proti Klaksviku.  

Takoj zatem se bosta Klaksvik in Olimpija udarila tudi v četrtem krogu, potem v Ljubljani že gostuje zvezdniški Lille, skupinski del pa bo četa portugalskega trenerja Joaa Henriquesa zaključila v gosteh proti Slovanu, ta tekma bo na sporedu 14. decembra ob 21:00. Slovan je bil nasprotnik Olimpije že v pripravah na aktualno tekmovalno sezono.