Zdravniki so nogometašu iz Anglije odkrili raka limfatičnega sistema

Iz kluba so preko uradne spletne strani potrdili, da so vezistu Davidu Brooksu med zdravniškim pregledom v reprezentanci Walesa odkrili Hodginkov limfom oz. raka limfatičnega sistema.

Uredništvo
13. oktober 2021, 6:09

24-letni David Brooks je zbolel za rakom limfatičnega sistema. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Pri angleškem prvoligašu AFC Bournemouth so sporočili, da bodo svojemu nesrečnemu nogometašu Davidu Brooksu vselej stali ob strani in mu pomagali na vse možne načine, da bo kar najlažje in najhitreje okreval po neprijetni bolezni. Navijače in medije hkrati pozivajo, da v teh težkih časih za družino Brooks spoštujejo njihovo zasebnost. 

“Klub Bournemouth bo storil vse kar je v naši moči, da bomo Davidu Brooksu in njegovi družini pomagali pri borbi proti raku. Davidu bomo namenili ves čas, ki ga bo potreboval in skušali bomo narediti vse za to, da bo njegovo okrevanje potekalo po začrtani poti. David je zagotovo vesel vse ljubezni in podpore, ki jo prejema s strani naših navijačev, vseeno pa vas naprošamo, da v teh težkih časih za Davida in njegovo družino spoštujete tudi njihovo zasebnost,” je povedal glavni mož kluba Neill Blake.

Tudi 24-letni nogometaš, otrok Manchester Cityja, nekdanji igralec Sheffield Uniteda in reprezentant Walesa, je na spletu objavil čustven zapis, ki ga je prav tako možno prebrati na klubski spletni strani.

“Neizmerno težko mi je ob pisanju tega sporočila. Zdravniki v Walesu so mi postavili diagnozo raka limfnega sistema, z zdravljenjem bom pričel prihodnji teden. Gre za velik šok zame in mojo družino, toda prognoza ni tako slaba in verjamem, da bom bolezen premagal in se kmalu vrnil nazaj na zelenice.

Rad bi se zahvalil vsem zdravstvenim delavcem, ki v tem obdobju skrbijo zame. Posebno bi se rad zahvalil klubu Bournemouth za vso pomoč in podporo v zadnjem tednu. Razumem, da bo medije moja situacija zanimala, vas pa naprošam, da meni in moji družini namenite tudi nekaj zasebnosti. V naslednjih tednih in mesecih vas bom sam sproti obveščal o mojem napredku v borbi proti tej bolezni, do takrat pa se vam zahvaljujem za vašo podporo – komaj čakam, da vas zopet vidim na tribunah našega štadiona!”