Bo Matija Nastasić ostal pri Schalkeju?

Želijo ga, toda...

Koliko časa bo Matija Nastasić igral za Schalke? Bo poleti zapustil Bundesligo in se vrnil nazaj k Manchester Cityju? Nemci imajo možnost, da ga dokončno odkupijo.

Anže Zajič
4. marec 2015, 10:44

(Foto: Getty Images)

Horst Heldt, generalni direktor nemškega prvoligaša Schalkeja, je potrdil, da želijo pri klubu iz Gelsenkirchna zadržati srbskega nogometaša Matijo Nastasića v svojih vrstah, v pogodbo je zapisala tudi klavzula, ki jim to omogoča. Toda aktivirana bo le v primeru, da se bodo uresničili številni različni dejavniki, ki so jasno povezani predvsem z nogometaševim udejstvovanjem pri Schalkeju.
 
"Nikdar nisem skrival, da obstaja možnost odkupa, ki pa je povezana predvsem z nogometaševo minutažo, še zlasti v njegovih uvodnih tednih pri nas. Dejansko se mora uresničiti večje število določenih pogojev. Vsi niso povezani zgolj z njegovimi nastopi pri nas, a je tudi to del celotne zgodbe," je pojasnil Heldt. 21-letni nekdanji član Fiorentine se je k Schalkeju preselil januarja iz Manchester Cityja, doslej pa je za modre odigral sedem tekem.