Zeljković je priznal nemoč: ‘Rad bi videl, da bi si več igralcev Olimpije upalo igrati’

Zoran Zeljković je z Olimpijo spet izgubil na večnem derbiju, tokrat v Ljubljani. Strateg zmajev je bil nocoj zelo nezadovoljen s predstavo svojih varovancev.

Uredništvo
17. april 2024

Zoran Zeljković (Foto: pigac.si)

Trener Zoran Zeljković je bil po porazu na večnem derbiju zelo nezadovoljen. Maribor je po dolgih letih prišel do zmage nad Olimpijo v Ljubljani in strateg domače ekipe je že v prvem polčasu videl marsikaj, kar mu ni bilo všeč. Pričakuje več poguma s strani določenih posameznikov, predvsem pri igri z žogo v nogah, ki je zmajem povzročala veliko težav.

“Imeli smo priložnosti, da povišamo prednost, pa jih nismo izkoristili. Ni pa to izgovor, da tako hitro izgubljamo žoge. Zelo smo bili slabi v posesti in žal moram reči, da je Maribor zasluženo zmagal. Razočaran sem nad načinom, kako smo igrali. Ne maram govoriti, treba je pokazati in v teh trenutkih bi rad videl več fantov, ki upajo igrati, ki upajo zadržati žogo.”

Ljubljančani so ob odmoru vodili in uspeli v prvem delu zadušiti nasprotnika v napadu, toda Zeljković je opazil, da s časom izgubljajo nadzor. V nadaljevanju je Maribor stopil na plin, prevzel posest nad žogo in hitro utrudil svojega nasprotnika.

Že med polčasom smo rekli, da stojimo prenizko. Nismo držali žoge, posledično smo izgubljali moč in ogromno truda je bilo za nič.”