Zeljković pred derbijem: 'Živim svoje sanje, javna podpora vodstva kluba me ne bo uspavala'

Stožice bodo jutri gostile predzadnji ligaški večni derbi tekoče sezone. Olimpija bo skušala prestaviti rajanje Celja, Maribor pa si želi Ljubljančane dohiteti v boju za naslov podprvaka.

Uredništvo
16. april 2024

Zoran Zeljković (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Olimpija bo v prestolnici jutri gostila ligaškii večni derbi, v Ljubljano prihaja Maribor. Hkrati gre za obračun ekip, ki trenutno zasedata drugo in tretje mesto na prvenstveni tabeli Prve lige. Strateg domače ekipe Zoran Zeljković pričakuje pravi derbi, od svojih varovancev pa si želi novo dobro predstavo v obrambi – Maribor je v dobri strelski formi.

“Pričakujemo zelo težko srečanje. Upam, da bodo razmere za igro boljše kot danes. Vreme se je čez noč povsem spremenilo. Kljub temu seveda verjamem, da smo se dobro pripravili in upam, da bomo odigrali tako, kot znamo. Vse prejete gole analiziramo. Dobimo jih na različne načine. Tudi po zaslugi dejavnikov, na katere nimamo vpliva. Osredotočili se bomo na lastne zadeve in popravili, kar lahko. V Domžalah smo bili v obrambi veliko boljši, proti Mariboru bomo morali biti še toliko bolj.”

Zeljković meni, da so Štajerci po menjavi na trenerski klopi postali bolj nevarni za nasprotnikov gol, toda tudi njegovi varovanci so v zadnjem obdobju uspešni z vidika doseganja zadetkov in verjame, da imajo še veliko prostora za napredek.

“Pričakujem organiziran Maribor. Pod vodstvom novega trenerja so naredili velik napredek. Imajo kakovost, se bomo pa v večji meri osredotočili nase. Veseli me, da zadevamo iz različnih položajev. Nevarni smo kot ekipa. Določeni fantje so naredili napredek in imajo še kar nekaj potenciala.”

Strateg Olimpije prihaja iz Ljubljane, zato čuti veliko odgovornost, da se ekipa na derbiju prikaže v dobri luči.

“Ko treniraš svoj klub v svojem mestu, je vedno poseben občutek. Na to sem zares ponosen. Živim svoje sanje. Po drugi strani zaradi tega čutim še večjo odgovornost. Javna podpora vodstva me pri tem ne bo uspavala. Želim pozitivne rezultate, zato ne bežim od odgovornosti. Velike stvari pa lahko narediš le dolgoročno. S pravo klubsko vizijo. En posameznik tega ne more narediti, zato se čutim zelo odgovornega. Kot klub bomo pa morali storiti še marsikaj, da bomo znova dosegali vrhunske rezultate.”