Ženski nogomet podira rekorde: V letu 2022 je bil ženski finale Eura najbolj gledan dogodek na televiziji

Finale ženskega evropskega prvenstva v nogometu si je na vrhuncu v Angliji ogledalo kar 17.4 milijona televizijskih gledalcev. Tako gledanega televizijskega programa v letu 2022 v Angliji ne pomnijo.

Uredništvo
1. avgust 2022, 1:30

Anglija (Foto: uradna spletna stran kluba)

Anglijo je zajela nogometna mrzlica, za katero so prvič v zgodovini 'krive' predstavnice nežnejšega spola. Angleška ženska reprezentanca je včeraj v finalu evropskega prvenstva po podaljških z 2:1 premagala Nemčijo, tekma pa je Anglijo skoraj dobesedno prikovala pred televizijske zaslone, saj podatki o gledanosti presegajo vsaj najbolj optimistična pričakovanja oziroma napovedi.

Na višku je tekmo med Anglijo in Nemčijo, ki jo je prenašal javni BBC, gledalo neverjetnih 17.4 milijona televizijskih gledalcev, tej številki pa je treba dodati še 5.9 milijona 'streamov' na BBC-jevem video predvajalniku ter oglede na spletni strani in aplikacijah.

V letu 2022 je doslej za največjo gledanost poskrbel prenos koncerta pred kraljevo plačo, ki je bil organiziran v čast 70-obletnici ustoličenja kraljice Elizabete II. Prenos platinastega jubileja si je na vrhuncu ogledalo 13.4 milijona televizijskih gledalcev oziroma štiri milijone manj kot finale ženskega Eura.

Za primerjavo – finale moškega Eura med Anglijo in Italijo si je lani na vrhuncu ogledalo 30.95 milijona televizijskih gledalcev, kar je bil drugi najbolj gledan televizijski dogodek v Angliji za prenoso pogreba princese Diane leta 1997.