Zgodba se ponavlja: Ko velik hrvaški klub išče novega trenerja, je avtomatični zmagovalec anket Matjaž Kek

Ankete na Hrvaškem kažejo, da je največja želja navijačev za trenersko klop Hajduka slovenski selektor Matjaž Kek.

Uredništvo
10. april 2024

Matjaž Kek (Foto: pigac.si)

Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek je pred nekaj meseci podaljšal sodelovanje z Nogometno zvezo Slovenijo in bo tako izbrano vrsto vodil vsaj še do konca kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo leta 2026. Kek je jasno nakazal, da ima vodenje izbrane vrste pri njem absolutno prioriteto, zagotovo pa ta 'malenkost' hrvaške javnosti in medijev ne odvrača od tega, da njegovo ime zaokroži vsakič, kadar kateri od največjih hrvaških klubov išče novega trenerja.

Na Hrvaškem je spet prišel ta čas, saj bo novega trenerja iskal splitski Hajduk, ki bo zaradi neuspešne sezone, kot že tolikokrat doslej, 'resetiral' svoje vrste.

Hrvaški portal Index.hr in Sportske novosti sta včeraj objavila anketo z imeni najbolj primernih trenerjev za klop Hajduka, v obeh pa je prvo mesto zasedel Kek, ki kot nekdanji trener Rijeke na Hrvaškem uživa izjemen ugled.

Pri Indexu so zbrali približno 15 tisoč glasov, največ, kar 9.275, pa so jih navijači namenili Keku. Na drugo mesto se je zavihtel trener Torina Ivan Jurić, za njim pa so z velikim zaostankom za Kekom glasove nabirali še Goran Tomić, Robert Jarni in Vahid Halilhodžić.

Podobne rezultate so predstavili tudi pri Sportskih novostih – tudi tam je glasove oddalo približno 15 tisoč ljudi, največ – kar 27 odstotkov – pa jih je svoj glas namenilo Keku.