Zgodilo se je: Mura je prvič to sezono poražena v 1. SNL

Dejan Grabič je z Bravom uspel poskrbeti za presenečenje v šestem krogu 1. SNL. V Ljubljani je premagal Muro, ki je bila do danes še brez poraza.

Uredništvo
4. oktober 2020, 5:23

Bravo
2 : 1

Sod.: Matej Jug

Mura
 
0 : 1
 
 
 
 
1 : 1
 
 
 
2 : 1
 
 
 
 
 
 
 
Bravo: Igor Vekič, David Brekalo, Almin Kurtovič, Žan Trontelj, Vanja Drkušić, Luka Žinko, Sandi Ogrinec, Mustafa Nukič, Martin Kramarič, Miha Kancilija (od 91. Rok Kidrič), Michele Šego (od 80. Arafat Mensah Ibrahim).Mura: Matko Obradović, Žiga Kous (od 75. Luka Marič), Klemen Šturm (od 92. Dragan Lovrić), Žan Karničnik, Jan Gorenc, Tomi Horvat (od 76. Kai Cipot), Alen Kozar, Nino Kouter, Luka Bobičanec, Kevin Žižek, Andrija Filipović (od 77. Amadej Maroša).

Foto: pigac.si

Bravo je danes poskrbel za prijetno presenečenje. Da zna ekipa Dejana Grabiča zaigrati dobro in biti nevaren za vsakogar, je že znano. To je danes izkusila tudi Mura. Prekmurci so v Ljubljani sicer povedli preko Luke Bobičanca, vendar so Ljubljančani igrali v dobrem ritmu in zato ne preseneča, da so uspeli izenačiti še pred odhodom na odmor. Mustafa Nukić sicer ni uspel, je pa zato uspel zadeti povratnik iz Maribora, Prekmurec Martin Kramarič

V drugem polčasu sta ekipi nadaljevali z zanimivo predstavo, oba vratarja sta imela nekaj dela. V 66. minuti pa je padel še tretji gol na tekmi. Najprej je sprožil Luka Žinko, v nadaljevanju pa je do strela z glavo prišel branilec Vanja Drkušić in zadel. Nogometaš, ki je kar nekaj let preživel pri Heerenveenu je zadel, kot se je izkazalo, za veliko zmago Brava in prvi prvenstveni poraz Mure to sezono.