Zgodovinski neuspeh za Barcelono in Real Madrid, tako slabo ni bilo že 17 let

Poraza proti Cadizu in Getafeju sta poskrbela za zgodovinski neuspeh Reala in Barcelone, ki se bosta naslednji konec tedna udarila na el clasicu.

Uredništvo
18. oktober 2020, 9:11

Foto: /

Včeraj je bil v španski ligi takšen dan, da se navijači Barcelone niso mogli veseliti poraza Reala, prav tako ni bilo veselja med navijači Reala, ker je izgubila Barcelona. Oba španska titana sta razočarala svoje pristaše in presenetila strokovno javnost, ker sta izgubila na isti dan. Oba nepričakovano.

Slabi predstavi obeh titanov sta se zgodili v precej specifičnem trenutku, kajti konec tedna ju čaka prvi el clasico v sezoni. Da bi oba izgubila v krogu pred velikim derbijem se ni zgodilo že dolgo, natančneje vse od leta 2003.

Pred 17 leti je Real Madrid izgubil proti Real Sociedadu, Barcelona pa proti Deportivu iz La Corune. Na clasicu, ki je sledil, pa sta velika rivala remizirala (1:1), strelca sta bila Ronaldo in Luis Enrique

Real po petih krogih v La Ligi vodi, ima 10 točk, Barcelona pa je deveta, odigrala je štiri tekme in osvojila sedem točk.