Zidane: Upam, da Messi ostane v Barceloni

Trener Reala iz Madrida Zinedine Zidane si želi, da bi ikona Barcelona Lionel Messi še naprej igrala v španski La Ligi. Pred El Clasicom se je dotaknil tudi Kyliana Mbappeja.

Uredništvo
9. april 2021, 2:35

Foto: Getty Images

Kapetan Reala iz Madrida Sergio Ramos je pred dnevi izrazil prepričanje, da bi Real osvojil precej več lovorik, če Barcelona v vseh teh letih ne bi imela Lionela Messija, njegov trener Zinedine Zidane pa je na tiskovni konferenci pred jutrišnjim El Clasicom vseeno izrazil željo, da legendarni Argentinec kariero nadaljuje v največjem Realovem rivalu.

"Upam, da bo ostal v Barceloni. Tam mu gre dobro, tudi za špansko prvenstvo pa je to dobra stvar," je na vprašanje, ali pričakuje, da bo jutri na sporedu zadnji Messijev El Clasico, odgovoril Zidane.

"Igramo proti Barceloni, ne proti Messiju. Gre za obračun Madrida in Barcelone. Vsi njihovi igralci so zares zelo dobri. Skušali bomo omiliti njihove najmočnejše atribute, na drugi strani pa bomo z žogo v nogah skušali igrati čim boljši nogomet," je še dodal Zidane.

Jutrišnji El Clasico bo morebiti vsaj enega od obeh rivalov dokončno izločil iz bitke za naslov španskega prvaka, a Zidane na tovrstna razmišljanja ne pristaja.

"Atletico je v prednosti, ker je prvi. Ne glede na to, kaj se bo zgodilo jutri, bomo igrali do zadnjega kroga. Do konca sezone ne bo bomo mogli vedeti, kaj se bo zgodilo. Ne vem, koliko točk je še na voljo, a rekel bi, da kar precej. Jutri se borimo za tri točke, prav toliko, kot na tekmah proti Cadizu ali Eibarju."

Zidane se na tiskovni konferenci ni mogel izogniti vprašanju, kako komentira poročanja iz Francije, da sijajni napadalec PSG Kylian Mbappe ne želi podaljšati pogodbe s svojim klubom.

"Mbappeja zelo dobro poznam in to je vse, kar lahko povem. On ni moj igralec in zato o njem ne morem govoriti … Kylian je sijajen nogometaš, videli pa bomo, kaj bo prinesla prihodnost. Trenutno se s tem zagotovo ne obremenjujem."

 
adplus-dvertising