Zidane je razložil: To je razlog, da sem bil s člansko ekipo Real Madrida bolj uspešen kot z mladinci

V pogovoru s Tonyjem Parkerjem je Zinedine Zidane delil zanimiv pogled na svoj čas v mladinski in potem še v članski ekipi Real Madrida. Dejstvo, da je legenda, mu pri mladincih ni pomagalo.

Uredništvo
2. december 2023

Zinedine Zidane je s člansko ekipo Real Madrida kot trener osvojil kar 11 lovorik. (Foto: Getty Images)

Legendarni nekdanji francoski vezist Zinedine Zidane je svojo trenersko kariero začel v mladinskem pogonu pri Real Madridu, kjer je dosegal solidne rezultate, ni pa pretirano navduševal. Vsaj ne do takšne mere, kot mu je to kasneje uspelo s člansko zasedbo kraljevega kluba, pri kateri je lovorike osvajal kot za šalo. Zdaj je sicer že od leta 2021 brez dela, saj še vedno čaka na ponudbo, ki ga bo pritegnila v več pogledih.

Zavrnil naj bi že interes Manchester Uniteda in Paris Saint-Germaina, večkrat pa se ga je povezovalo tudi že z Juventusom in Francijo.

Nedavno je opravil daljši intervju s svojim rojakom in nekdanjim legendarnim košarkarjem Tonyjem Parkerjem in povedal marsikaj zanimivega iz svojega obdobja pri Realu. Izpostaviti velja njegovo videnje na to, zakaj se je s člansko ekipo Real Madrida bolje odrezal kot z mladinci, ki jih je vodil pred tem. Dejstvo, da je Zidane prava nogometna legenda, je bilo pri mladincih Reala prej ovira kot pa nekaj koristnega.

“Začel sem s Castillo, z mladimi igralci. Pri mladih je bilo tako, da sem bi v prvi vrsti ‘Zidane’. Gledali so me s široko odprtimi očmi. Ko sem govoril, so bili vsi tiho. Kimali so, pritrjevali, nismo pa si izmenjavali nobenih vidikov, zamisli … meni je bilo to precej težko, ker rad razglabljam o idejah, o nogometu. Ko pa sem prevzel člane, je bila zgodba drugačna. Pravi pogovori, debate. Takrat sem se zaljubil v ta poklic.”