Zinedine Zidane je pojasnil, zakaj ne bi mogel prevzeti Manchester Uniteda in zakaj tako dolgo že nima kluba

Legendarni trener in igralec Reala iz Madrida Zinedine Zidane je pojasnil, da za uspeh potrebuje 'obvezne sestavine', kar je tudi glavni razlog, zakaj po vrsti zavrača vse ponudbe.

Uredništvo
1. november 2023

Zinedine Zidane (Foto: Instagram)

Zinedine Zidane je eden najbolj zaželenih prostih trenerjev na svetu, saj so ga na svojo klop z različnimi argumenti vabili iz vseh strani. Bil je želja Paris Saint Germaina, prejemal je bajne ponudbe iz Savdske Arabije, bil je 'idealen' kandidat za trenerja Marseilla, stare pa so tudi govorice, ki ga povezujejo s klopjo Manchester Uniteda, da ne govorimo o tem, kako mu je usojena vloga selektorja izbrane vrste Francije.

Zidane je v pogovoru za L'Equipe pojasnil, zakaj zavrača ponudbe, ki na papirju zvenijo malodane sanjsko.

"Ko sem bil igralec, sem lahko izbiral med klubi. Kot trener nimam te možnosti  Zame prideta v poštev dve ali tri možnosti. Če bom spet trener kluba, želim zmagovati. To pravim brez lažne skromnosti. Zato ne morem oditi kar kamorkoli. Obstajajo tudi drugi razlogi. Kateri? Jezik, na primer. Zaradi nekaterih razlogov je ta odločitev še toliko težja," je povedal Zidane.

Zidane se je nato konkretno lotil kar govoric o Manchester Unitedu.

"Ljudje me sprašujejo: 'Zakaj nočeš oditi v Manchester?' Razumem angleško, vendar tega jezika ne obvladam. Vem, da nekateri trenerji prevzemajo klube, čeprav ne razumejo jezika, a jaz funkcioniram drugače. Če želiš zmagovati, se mora poklopiti marsikaj. Gre za globalen kontekst. Jaz vem, kaj potrebujem, da sem uspešen," je povedal Zidane.