Zlata vredna zmaga: Le Havre do treh točk v borbi za obstanek, Luka Elsner je premagal Patricka Vieiro

Po remiju v prejšnjem krogu proti Paris Saint-Germainu, je francoski prvoligaški malček Le Havre zdaj porazil premožni Strasbourg, ki ga vodi legendarni Patrick Vieira.

Uredništvo
4. maj 2024

Luka Elsner se z Le Havrom bori za obstanek v Ligue 1. (Foto: adidas)

Le Havre vendarle še ni rekel zadnje besede v borbi za obstanek med francosko elito. Zasedba trenerja Luke Elsnerja je imela za seboj zelo slab spomladanski del sezone v Ligue 1, pred zadnjimi krogi pa je zdaj zopet na pravi poti. V prejšnjem krogu je bil Le Havre sekunde oddaljen od senzacionalne zmage nad PSG, danes pa je padel Strasbourg.

Le Havre je slavil s 3:1, heroj je bil 22-letni maroški vezist Yassine Kechta, ki je zadel dvakrat in poskrbel za vodstvo domačih z 2:0.

Frederic Guilbert je goste vrnil med žive v 86. minuti, toda v dodatku je veteran Ayew poskrbel, da ni prišlo do presenečenja in točke so ostale doma! Z zmago je Le Havre skočil na štirinajsto mesto, do konca pa sta zdaj samo še dva kroga. Ima še vse možnosti za obstanek med elito.

Za Elsnerjevo ekipo bi bil to izredno velik dosežek, saj je Le Havre še v prejšnji sezoni nastopal med drugoligaško konkurenco (Ligue 2).


Standings provided by Sofascore