Zlati čevelj Evrope se je ohladil: Brez gola že osem tekem

Najboljši strelec evropskih lig v prejšnji sezoni Ciro Immobile se je znašel v najhujši strelski suši, odkar brani barve rimskega Lazia.

Uredništvo
13. april 2021, 10:32

Ciro Immobile je daleč od številk iz prejšnje sezone. (Foto: Getty Images)

Ciro Immobile je v prejšnji sezoni zadetke zabijal kot v transu, lovil zgodovinske rekorde Serie A in na koncu sezono sklenil s kar 36 prvenstvenimi zadetki in laskavim priznanjem Zlati čevelj, ki so ga v zadnjem desetletju osvajali le golgeterji kova Lionela Messija, Cristiana Ronalda, Luisa Suareza ali Roberta Lewandowskega. Lazio se je na račun njegovih zadetkov po 12 letih vrnil v ligo prvakov, letošnja sezona pa tudi v njegovem primeru kaže, kako zelo težko je ohranjati tako visoke standarde.

Immobile ni povsem zmrznil, saj je v letošnji sezoni v italijanskem prvenstvu dosegel 14 zadetkov, vendar pa je njegova strelska forma povsem neprimerljiva z dosežki iz prejšnje sezone. Zadnja prvenstvena tekma proti Verona je bila že osma zaporedna, na kateri 31-letni napadalec ni dosegel zadetka, kaj takšnega pa se mu ni zgodilo vse od leta 2016, ko je iz Seville prestopil v Lazio.

Immobile je svoj zadnji prvenstveni zadetek dosegel 7. februarja proti Cagliariju in tako na gol čaka že dolga dva meseca.