Zlati remi: Viktoria Plzen je Češki priborila neposredno mesto v ligi prvakov za sezono 2025/26

Čehi so z remijem proti italijanskemu prvoligašu preskočili Škote na lestvici UEFA, češki prvak se bo prihodnje leto neposredno uvrstil v skupinski del lige prvakov.

Uredništvo
11. april 2024

Viktoria Plzen (Foto: Getty Images)

Viktoria Plzen je nocoj na prvi četrtfinalni tekmi UEFA konferenčne lige gostila Fiorentino. Končalo se je z remijem ob rezultatu 0:0 in na povratni tekmi v Italiji bo Fiorentina favorit. Kljub temu pa je Viktorii uspel velik podvig. Danes je namreč potrebovala vsaj remi, da bi Češka na UEFA lestvici koeficientov preskočila Škotsko - uspelo jim je!

Češka zdaj na omenjeni lestvici zaseda 10. mesto, Škoti pa so padli na 11 in s tem imajo Čehi že zagotovljeno mesto v ligi prvakov.

Osvežena lestvica bo imela vpliv na sezono 2025/26, takrat bodo imeli torej tudi Čehi svojega predstavnika v najelitnejšem tekmovanju na svetu. Velja dodati, da je Viktoria celo še neporažena v tej sezoni konferenčne lige (sedem zmag in dva remija).

Prav nor razplet sezone za ekipo iz Plzna, ki je imela ogromno težav, da se je sploh prebila čez kvalifikacije za skupinski del.