Zlatko Dalić je prejel ponudbo, ki jo bo zelo težko zavrnil

Hrvaški mediji poročajo, da je selektor izbrane vrste Zlatko Dalić prejel ponudbo, da se vrne v kraje, v katerih si je ustvaril svoj trenerski renome.

Uredništvo
8. maj 2024

Zlatko Dalić (Foto: Getty Images)

Zlatko Dalić od leta 2017 vodi reprezentanco Hrvaške, s katero je na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih zasedel drugo oziroma tretje mesto ter se tako z zlatimi črkami vpisal v zgodovini hrvaškega nogometa kot najuspešnejši selektor vseh časov.

Dalić bo hrvaško reprezentanco vodil tudi na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji, hrvaški mediji pa poročajo, da bo 57-letnega trenerja iz Livna čaka težka odločitev, saj naj bi na njegova vrata potrkal katarski Al Sadd, kar avtomatično lahko pomeni le to, da se Daliću obeta pogodba, s katero bi postal eden najbolje plačanih trenerjev na svetu.

Dalić sicer še nikoli ni deloval v Katarju, vendar pa zelo dobro pozna Bližnji vzhod, saj je pred prevzemom hrvaške izbrane vrste kar sedem let deloval v Savdski Arabiji in Združenih arabskih emiratih.

Dalić je bil eno sezono trener največjega kluba v Savdski Arabiji Al Hilala, tri leta pa je preživel na klopi Al Aina, enega najmočnejših klubov v Združenih arabskih emiratih.