Znaki starih težav: Neuspeh Maribora pri zadnjem v ligi, obljube Saše Gajserja niso bile izpolnjene

Maribor pod Sašo Gajserjem ni uspel premagati zadnje ekipe 1. SNL. Od velikih obljub začasnega trenerja Maribora ni bilo efekta.

Uredništvo
6. marec 2021, 7:57

Gorica
1 : 1

Sod.: Asmir Sagrković

Maribor
 
0 : 1
 
 
1 : 1
 
 
 
Gorica: Darko Marjanović, Nejc Mevlja, Matija Širok, Tine Kavčič, Matija Kavčič, Johan Chinwendu Nkama, Til Mavretič, Tjaš Begić (od 64. Etien Velikonja), Rok Grudina (od 82. Aaron Kačinari), Edin Šehić (od 83. Adis Hodžić), Lamin Colley (od 65. Žan Vipotnik).Maribor: Ažbe Jug, Žan Kolmanič, Špiro Peričić (od 46. Luka Uskoković), Nemanja Mitrovič, Blaž Vrhovec, Aleks Pihler, Rok Kronaveter (od 60. Marcos Morales Tavares), Denis Klinar, Jan Repas (od 61. Andrej Kotnik), Aljoša Matko (od 80. Felipe Santos), Jan Mlakar.

Foto: pigac.si

Nogometaši Maribora so si privoščili nov kiks. Tokrat na gostovanju pri zadnji ekipi lige Gorici! V 25. krogu prve slovenske nogometne lige je rekorder po številu osvojenih naslovov prvaka v Novi Gorici osvojil le eno točko. In to v trenutku, ko se je zdelo, da bi začasni trener Saša Gajser, ki je pred tekmo veliko govoril, a očitno malo tega pretvoril v stvarnost, lahko vse skupaj obrnil v pozitivo. Na koncu je Maribor izvlekel le remi.

Mariborčani so začeli z udarcem Vrhovca, nato pa je v enajsti minuti srečanja semafor že kazal na vodstvo gostujoče ekipe. Denis Klinar je bil v ofsajdu, podal pa je do Vrhovca, ki je strelja. Novomeščan Marjanović je žogo odbil, Jan Mlakar pa je njegov odbitek pospravil v mrežo. A Gorica se ni dala. V 24. minuti je dosegla gol za izenačenje. Širok je podal v kazenski prostor, Lamin Colley pa je bil tisti, ki je premagal mariborskega vratarja Ažbeta Juga. V Mariboru so imeli še eno nujno menjavo, Špiro Peričić si je poškodoval nos in je moral z igrišča.

V drugem polčasu smo pričakovali naval Maribora, a v zameno dobili sila malo. Favorizirani gostje so razočarali v svojih naporih in poizkusih. Očitno je, da Gajser ekipe le ni prebudil do te mere, da bi lahko zmagovala takšne tekme. V 72. minuti je Matko sicer zadel prečko. Je pa imela priložnost za zmago tudi Gorica, v sodnikovem podaljšku je bil nevaren bivši "Mariborčan" Etien Velikonja, vendar je obetavno situacijo zapravil. 
 
adplus-dvertising