Znana sta termin in ura prvega večnega derbija med Mariborom in Olimpijo

Prvi večni derbi nove sezone se naglo bliža. NZS je že sporočila točen termin in uro prvega letošnjega spopada obeh največjih slovenskih klubov.

Uredništvo
23. september 2020, 12:34

Foto: pigac.si

Prvi večni derbi v letošnji sezoni bo zaradi aktualnih razmer v Sloveniji in po svetu bržčas potekal brez prisotnosti gledalcev, kljub temu pa obračun med Mariborom in Olimpijo tudi v takšnih okoliščinah vselej predstavlja enega od vrhuncev prvenstvene sezone. Prvi večni derbi je že tik pred vrati, in sicer se bosta Maribor in Olimpija pomerila že v šestem krogu državnega prvenstva.

Nogometna zveza Slovenije je sporočila, da bo obračun odigran v nedeljo, 4. oktobra, začetek tekme pa je predviden ob 20:15.  Po večnem derbiju sledi daljši reprezentančni premor, po katerem se bo državno prvenstvo nadaljevalo šele 17. oktobra.

V minuli sezoni so bili večni derbiji precej uravnoteženi, saj sta obe ekipi zmagali po enkrat, dva obračuna pa sta se končala brez zmagovalca. Maribor sicer že dolgo čaka na domačo zmago na večnem derbiju, saj je Olimpijo nazadnje premagal novembra leta 2017. Na naslednjih petih večnih derbijih v Mariboru je Olimpija zabeležila tri zmage, dve tekmi pa sta se končali brez zmagovalca.