Zoran Zeljković pred derbijem, na katerem se bo igralo predvsem za čast: 'Ne lestvice ne zadnja tekma na derbiju ne pomenita nič'

Olimpija in Maribor bosta sredi tedna odigrala prestavijeni večni derbi.

Uredništvo
15. april 2024

Zoran Zeljković (Foto: //)

Razplet minulega konca tedna je poskrbel, da bo Olimpija v sredin večni derbi, ki bi sicer moral biti odigran že pred mesecem dni, krenila s kar sedmimi točkami prednosti, zato bo bolj ali manj tokrat glavni motiv obeh rivalov lahko le čast. Noben rezultat tekme ne bi mogel bistveno spremeniti pogleda na prvenstveno lestvico, trenerja Olimpije Zorana Zeljkovića pa veseli, da je njegova ekipa na zadnji tekmi pred derbijem slavila.

"Nasprotnik je bil v prvem delu tekme zelo zgoščen, ko pa smo prepoznali, kje nam Domžale puščajo malce več prostora, smo se hitro znašli v prednosti. En zadetek lahko spremeni vse. Ko smo povedli, se je začelo odpirati še več prostora in to smo znali izkoristiti."

"Če gledamo celotno sliko, je zmaga več kot zaslužena. Popotnica za sredin dvoboj je tako dobra, ni pa to nikakršna prednost. V derbiju ne šteje nič. Ne lestvica, ne zadnja tekma. Pomembna je hitra regeneracija in dobra priprava, da bomo prihajajočo tekmo odigrali po naših željah," je po tekmi povedal Zeljković.