Zoran Zeljkovič pred malim derbijem kroga: Alberta Riero cenim kot trenerja, kot človeka pa ne

Dan po večnem derbiju se v slovenskem državnem prvenstvu obeta še en zelo zanimiv obračun, in sicer se bosta v Kopru pomerili ekipi, ki bosta po doslej videnem oblegali vrh lestvice.

Uredništvo
17. september 2023

Zoran Zeljković (Foto: FC Koper)

Ta konec tedna je v slovenskem državnem prvenstvu največ pozornosti ukradel večni derbi, vendar pa bo tudi nedelja prinaša izredno zanimiv obračun, ki ga mirno lahko imenujemo za 'mali' derbi kroga.

Obračun med Koprom in Celjem namreč izpolnjuje številne kriterije za derbi. Obe ekipi sta v dobri formi, obe zasedata vrh lestvice, ključen faktor, ki dviguje temperaturo pred tekmo, pa je trener Celja Albert Riera, ki je v minuli sezoni kot trener Olimpije v Kopru zakuhal pravi incident, po katerem je skorajda izbruhnil pretep.

Tedaj je bil sredi vrelišča tudi trener Kopra Zoran Zeljković, ki je pred obračunom s Celjem Rieri sicer priznal trenerske vrline, a hkrati poudaril, da ga kot človeka ne more ceniti.

"Slovenskemu nogometu je dal veliko. O tem ni dvoma. Kot trenerja ga cenim, kot človeka ne. Kakor govoriš, tako se počutiš, kar delaš, tak si. On velikokrat lepo govori, a dela drugače. Še enkrat … Kot strokovnjaku kapo dol."

Z Olimpijo je osvojil dvojno krono, s Celjani prav tako opravlja izjemno delo, ampak saj veste, kaj vse se je v preteklosti že dogajalo. Tudi pri nas na Bonifiki. Tega ne pozabim, toda življenje gre naprej. Jaz sem zanj tako nepomemben kot on zame," je za EkipaSN povedal Zeljković.

Riera je kot trener Olimpije v Kopru gostoval februarja, povod za konflikt pa naj bi bil ta, da je klop Kopra '60 metrov daleč' komentirala sodniške odločitve. Riera se je kasneje za svoje obnašanje opravičil, več o tem si lahko preberete tukaj.

Tedaj je zelo odmeval tudi odziv športnega direktorja Kopra Ivice Guberca, ki si ga lahko preberete tukaj.