Župan Marseilla želi preprečiti prihod Masona Greenwooda: 'Nočem, da moj klub umaže nekdo, ki pretepa svojo ženo'

Župan Marseilla Benoit Payan je podal zelo jasno stališče glede napovedanega prestopa Angleža Masona Greenwooda v Marseille.

Uredništvo
10. julij 2024

Mason Greenwood (Foto: Getty Images)

Angleški napadalec Mason Greenwood očitno že dolgo ne bo mogel uiti senci afere, ki je zaznamovala njegovo dosedanjo kariero in za vselej oblatila njegov ugled v javnosti.

Član Manchester Uniteda je na pragu prestopa v francoski Marseille, ki naj bi že sklenil dogovor z Unitedom za prestop, pričakovati pa je bilo, da je le vprašanje časa, kdaj bo pogajanja zasenčil škandal iz Anglije, zaradi katerega je bil aretiran zaradi nasilništva nad svojo partnerko Harriet Robson.

Vmešal se je celo župan Marseilla Benoit Payan, ki je ogorčen, da želi Marseille kupiti igralca s tako sporno preteklostjo.

"Greenwoodovo obnašanje je nesprejemljivo in nezaslišano. Pretepati svojo ženo … Videl sem fotografije in bil sem šokiran. Pretepsti svojo ženo na takšen način je nečloveško in takšen človek ne more imeti mesta v mojem klubu."

"Vrednote klube so vse razen tega. Sramota. Pablu Longorii (predsednik Marseilla – op.a) bom dejal, naj ga ne kupi. Nočem, da moj klub prekrije sramota zaradi nekoga, ki pretepa svojo ženo," je povedal Payan.

Škandal se je začel leta 2022, ko je Harriet Robson na spletu delila fotografije in video posnetka nasilništva, ki so bili posledica Greenwoodih klofut in udarcev. Greenwood je bil aretiran in suspendiran v svojem klubu, kasneje pa je bil pogojno spuščen na prostost in ponovno aretiran, ker je kršil pogoje pogojnega izpusta. V času čakanja na izrek sodbe se je zgodil nenaden preobrat, saj je Robsonova umaknile vse obtožbe, z Greenwoodom očitno zgladila odnos, malce kasneje pa je par celo dobil otroka.