Župan Nice bo nemškemu prvoligašu izstavil račun za škodo, ki so jo za seboj pustili navijači

Navijači nemškega Kölna so razgrajali na gostovanju v Franciji in povzročili za več deset tisoč evrov škode. Župan Nice bo terjal odškodnino.

Uredništvo
11. september 2022, 9:07

Pred, med in po srečanju Konferenčne lige v Nici je bilo pestro - žal iz napačnih razlogov. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Župan francoske Nice, Christian Estrosi, je dejal, da bo nemškemu FC Kölnu izstavil račun za škodo in vandalizem v mestu med četrtkovo tekmo Kölna proti OGC Nice v Konferenčni ligi. Na pot iz Nemčije na francosko riviero se je odpravilo več kot 10.000 navijačev. Tekmo je žal zaznamovalo nasilje, saj so se navijači Kölna prečkali stadion in se spopadli z ultrasi Nice, kar je privedlo do nasilnih spopadov med nasprotnimi navijači.

Težave so se sicer začele že prej, na glavnem trgu v Nici - Place Massena
 
Tam so nemški huligani poškodovali uradno klubsko trgovino francoskega prvoligaša. Po mestu so sicer poročali tudi o mnogih drugih incidentih in poškodbah, za katerimi so stali navijači Kölna, precej so jo skupili tudi tramvaji in druga javna prevozna sredstva. Francoski mediji poročajo, da je strošek škode, ki so jo povzročili nemški navijači, približno 50.000 evrov. Za seboj so pustili tudi kar sedem ton smeti. 
 
Omenjeno srečanje se je sicer končalo z remijem ob rezultatu 1:1. Povratna tekma v Nemčiji pa bo na sporedu v začetku novembra.