Zvezda Liverpoola odkrižala Premier League, tarča je Liga prvakov

Po mučnih in dolgih 30 letih je v minuli sezoni angleški velikan le uspel priti do novega naslova državnega prvaka. Več kot očitno mu tega dosežka tokrat ne bo uspelo ponoviti, s čimer se strinjajo tudi nogometaši kluba. Izzivov pa vseeno ne manjka.

Uredništvo
24. februar 2021, 2:20

Foto: Getty Images

V minuli sezoni so se pri Liverpoolu veselili prvega naslova najboljšega v Premier League po okroglih 30 letih. Danes pa je bolj ali manj jasno, da jim drugega zaporednega naslova ne bo uspelo osvojiti, saj je točkovna razlika do vrha izjemno velika.

Sadio Mane je ob koncu minule sezone visoko v zrak dvignil pokal, aktualna sezona pa je zaznamovana s poškodbami in težavami drugih vrst, ki so pahnile Liverpool na šesto mesto na tabeli. Tudi sam priznava, da je vodilni Manchester City že preveč oddaljen.

"Vsak član ekipe ima najvišje cilje, kot klub smo tudi v tej sezoni merili na ligo, pokale in Ligo prvakov. No, lahko rečem, da je državno prvenstvo že izgubljeno, razlika je prevelika. Merimo na mesta med najboljšimi štirimi, glavni cilj pa je osvojiti Ligo prvakov," je za ESPN dejal Mane.

Reds so v slabi seriji, od zadnjih petih tekem v vseh tekmovanjih so izgubili štirikrat. A novi izzivi so pred vrati, Liverpool se bo v domačem prvenstvu udartil s Sheffield Unitedom in s Chelseajem.
 
adplus-dvertising