Zvezdnik Anglije sanja o prestopu: Moji prijatelji igrajo ligo prvakov, tudi jaz si želim tega

Prihodnje poletje po na nogometni tržnici vladalo veliko zanimanja za odličnega Angleža, ki se že nekaj časa spogleduje s prestopom v večji klub.

Uredništvo
1. december 2022, 2:02

Declan Rice (Foto: Getty Images)

Declan Rice zadnja leta velja za enega najbolj zaželenih in cenjenih angleških vezistov. Trenutno je član West Hama, toda redno se ga povezuje s prestopom v vrste večjega prvoligaša. Pri tem se omenja vse največje klube iz elitne Premier League. Tudi v dresu Anglije nastopa zelo dobro, v Katarju igra ključno vlogo v ekipi treh levov. 
 
Pred novinarskimi mikrofoni je moral mladi Rice danes odgovarjati tudi na vprašanja glede svoje prihodnosti na klubskem nivoju. 
 
“Zadnja leta zelo redno igram za svoj klub in želim si še napredovati. Veliko imam prijateljev, ki redno nastopajo v ligi prvakov in osvajajo pomembne lovorike. Tudi sam si želim tega. Imaš le eno kariero in ko se nekega dne upokojiš, si želiš kdaj pogledati tudi v svojo vitrino z lovorikami. “
 
Pravo presenečenje bo seveda, če bo Rice tudi prihodnje poletje nastopal za West Ham. Najverjetneje bomo po koncu aktualne sezone deležni nove, dolge prestopne sage z Ricom v glavni vlogi. Na kladiva je vezan do poletja 2024, ima pa klub možnost, da pogodbo podaljša še za eno leto. Zdi se, da bo prihodnje leto zadeva zrela za prestop.

Declan Rice je ta hip ocenjen na 80 milijonov evrov tržne vrednosti.