Zvezdnik Cityja: Nogometaši smo kot umetniki, gledalci pa sodijo naše predstave kot v gledališčih

Nova poletna okrepitev aktualnih angleških prvakov se navdušuje nad elitno Premier League, ki je po njegovem mnenju tudi najboljše nogometno prvenstvo na svetu.

Uredništvo
4. avgust 2022, 5:25

Haaland je za Norveško zbral 21 nastopov in dosegel 20 golov - Sloveniji ga ni uspel zabiti. (Foto: Getty Images)

Erling Haaland je to poletje postal član angleškega velikana Manchester Cityja, v vrste aktualnih prvakov Premier League je prestopil iz nemškega Dortmunda. Odlični norveški napadalec je zelo vesel, ker bo odslej lahko nastopal v najmočnejšem nogometnem prvenstvu na svetu, poklic nogometaša pa je v nedavnem intervjuju primerjal z delom umetnika, ki si kruh služi z nastopanjem v gledališču. 
 
“Pritisk me ne skrbi, s tem moraš kot nogometaš znati živeti. Smo kot umetniki v gledališču, gledalci pa nas sodijo glede na naše predstave. Premier League je najzahtevnejša liga na svetu, toda hkrati je tudi najbolj čudovita in zanimiva. Iz teh razlogov menim, da gre za najboljše ligaško tekmovanje na svetu,” je povedal Haaland. 
 
Erling Haaland se sicer še ni povsem privadil na svoje nove soigralce v Angliji, na prvi uradni tekmi sezone v angleškem superpokalu proti Liverpoolu se namreč še zdaleč ni najbolje odrezal. Bo pa imel Haaland novo priložnost za dokazovanje že čez tri dni, takrat bo namreč njegov Manchester City, v prvem krogu nove sezone elitne Premier League, gostoval v Londonu pri neugodnem West Ham Unitedu.