Zvezdnik Cityja odpira novo fronto: Nova liga prvakov je le manjše zlo

Odlični vezist Manchester Cityja Ilkay Gundogan opozarja, da v času vsesplošne obsedenosti s superligo nikakor ne gre prezreti sprememb, ki se obetajo v ligi prvakov.

Uredništvo
22. april 2021, 9:00

Ilkay Gundogan meni, da je nova liga prvakov zgolj manjše zlo kot superliga. (Foto: Getty Images)

UEFA je dan po naznanitvi evropske superlige predstavila nov format lige prvakov, ki bo v veljavi od sezone 2024/25 naprej. Doslej zaradi očitnih razlogov še ni bil deležen posebne obravnave, snovalci ESL pa mu očitajo predvsem, da je nejasen in nesmiseln, nogometaši sami pa so se najbolj 'zataknili' ob dejstvo, da jih po novem v ligi prvakov čaka še več tekem kot doslej. V skupinski fazi, ki bo zdaj postala nekakšna ligaška faza, bodo namreč udeleženci LP odigrali štiri tekme več kot doslej.

"Ob vsem kar se dogaja v zvezi s superligo … Se lahko prosim pogovarjamo o novi ligi prvakov? Še več in več tekem, mar nihče ne razmišlja o igralcih? Nov format lige prvakov je zgolj manjše zlo od superlige," je zapisal vezist Manchester Cityja Ilkay Gundogan.V novem formatu lige prvakov bo nastopalo 36 ekip, vsaka tekma pa bo 'unikum', saj se noben par več ne bo ponavljal.

 
adplus-dvertising